Milyen előnyei vannak egy okosotthonnak?

  • Komfort
  • Biztonság
  • Energiahatékonyság

Az okosotthon megoldások lehetővé teszik, hogy otthonod a lehető leghatékonyabban működjön. A legkisebb energia felvétellel a legnagyobb komfortot biztosítja számodra.

Kétféle okosotthont különböztetünk meg

Manuálisan vezérelt

manuálisan vezérelt megoldás esetében mobil alkalmazáson keresztül irányítható otthonunk. Nincsenek előre beállított algoritmusok és tanulási folyamatok, de akár a távolból is irányíthatjuk ingatlanunk árnyékolását, fűtését, világítását, vagy a háztartási eszközöket.

Automatizált

Az automatikusan vezérelt házak esetén viszont olyan szenzorok és tanulási folyamatok lépnek be a rendszerbe, amelyek segítenek automatikusan a saját életritmusunkhoz igazítani otthonunk működését. Itt az előzetesen megadott paraméterek és parancsok kiegészülnek a házba és ház köré épített szenzorok (fény, hő, pára, mozgás) adataival, amelyek segítik optimalizálni otthonod légkörét. Ezen felül a rendszer adatbázisra kapcsolható, amely automatikusan segíti a napszakok, időjárás pontos mérését a ház beállításainak finomítása érdekében.

Tudtad azt, hogy a benti fény hatással van a bioritmusodra és arra, hogyan alszol?

Automatizált okosotthon megoldással a benti lámpák fénye automatikusan a kinti fényviszonyokhoz igazodik (hideg/meleg; erős/lágy), hogy szervezeted a természettel összhangban a legkiegyensúlyozottabban működhessen. A ház saját magát vezérli a Te kényelmed és optimális fogyasztásod érdekében.

A megfelelően beállított és üzemben tartott szenzoros automatizált ingatlanok esetén a lehető legjobb és legalacsonyabb az energiafogyasztás, ugyanakkor a benne élők komfort érzetét is hatékonyan növeli és pozitívan hat a testi és mentális egészségre is a mindennapok folyamán.

Ezekben a rendszerekben már hangvezérléssel ellátott módok is elérhetőek.

Például, ha a nappaliban vendég alszik a kanapén, akkor a nappalit “vendég” módra állítva nem húzza fel a redőnyöket már reggel 6-kor, nem indítja el automatikusan a robotporszívót és szellőztetőt, így egy hangparancs segítségével a szoba egész funkciója megváltozhat.

Még többet szeretnél megtudni a lehetőségekről és okosotthon rendszerekről?

Ne maradj le semmiről!